יקב דומיין ונטורה מאת: אלון גונן - שף
אוגוסט 2010
שרדונה 2009:
זמן יישון בחבית: 10 חודשים.
14 אחוזי אלכוהול.
בהרחה : היין דל בארומות ויש השתלטות מסיבית של עץ שטומן בקירבו טחב לא נעים.
בטעימה: חמיצות מוגברת וטאנינים גסים וחזקים, האלכוהול משתלט ולא עזר קירור היין על מנת לנסות לעדן את תחושת האלכוהול שגרמה לתחושת צריבה גסה בגרון, לעומת זאת ניסיון לחמם מעט את היין גם לא הצליחו לעלות בו סימנים ל
פירותיות מתבקשת משרדונה. (טבק- אשכולית- תפוח- מלון- ליים- אפרסק- תאנים -מלפפון).
היין הפתיע אותי בדבר אחד שחשבתי שכבר טעמתי הכל והנה בא לו יין שיכול להתהדר בכל כך הרבה פגמים (גם פגמים טכנולוגים, גם פגמים שמקורם בחמצון ולא פסח אפילו על פגמים מיקרוביאליים).
חזרה לתחילת העמוד